Kastellet skal være Fredericias musikscene

Arrangører, musikere og publikum begejstrede for det grønne område Runrig kommer næste sommer For dyrt med koncerter på nyt stadion, lyder det
Kastellet i Fredericia er en unik musikramme. Det var både musikere, arrangører og tilskuere lørdag aften totalt enige om.

Mens The Pink Floyd Projekt sammen med lokale kor, operasanger og et imponerende lysanlæg tryllebandt knap 5000 tilskuere under en stjerneklar augusthimmel, så stod det klart, at Kastellet bør være byens faste koncertramme.

-Det er et helt unikt spillested, som vi meget gerne vil udnytte igen. Vi håber, at naboerne, kommunen og politiet er med på den, siger Johnny Gilberg fra Fredericia KFUM.
 
Rammer kan ikke være bedre
 
Også projektmanden bag The Wall, Thomas K. Christiansen, ser Kastellet som det helt åbenbare sted at lave koncerter i fremtiden.

-Rammerne kan ikke være bedre. Der er en utrolig stemning mellem voldskrænterne. Det bør vi udnytte, og vi har da også allerede et par idéer til andre koncerter, selv om det er svært at finde noget, der kan matche The Wall, siger han.

For Johnny Gilberg er det ikke muligt at pege på et bedre sted at lave koncertoplevelser end i Kastellet. Ikke hvis der er tale om koncerter, som KFUM ville kunne løfte økonomisk.

Man har talt om, at det nye stadion kunne benyttes til koncerter, vil det ikke være en mulighed for jer?

-Nej, det er ikke realistisk for os. Hvis det skal gøres, så skal det være helt anderledes store navne. Vi har undersøgt muligheden, men det vil koste alene 400.000 kroner at dække græsset af, og det kan vi slet ikke løfte, siger han.
 
Runrig tilbage
 
Så han håber, at myndigheder og naboer er med på fortsat at lægge ører til koncerter i Kastellet. Allerede nu har bandet Runrig sagt ja til at komme tilbage til Fredericia, hvor man stod på scenen i KFUM's koncertdebut i 2005.

-De synes, at Kastellet var perfekt og vil gerne komme igen. Det bliver enten i juni eller august næste år, hvis vi kan få tilladelserne igennem, siger Johnny Gilberg.

Ved koncerten lørdag var der ingen klager fra naboer over de høje decibel fra koncerten. Fredericia Politi melder om alt helt roligt før, under og efter koncerten.

Knap 5000 tilskuere så og lyttede til, at The Wall i sin helhed for første gang blev opført i Danmark. The Pink Floyd Projekt gav sig selv fuldt ud, ligesom de 60 lokale korsangere og operasangeren Mikkel Lundberg gjorde det.

Arrangørerne havde godt gang i ølsalget, og et enkelt uheld med et køleanlæg nåede ikke at skabe de store problemer, før der var fremtryllet is til at klare problemet.

Søndag blev der fjernet cigaretskod og plasticbægre fra græsset i Kastellet, mens den økonomiske klargøring først ventes på plads om en måneds tid.

-Vi er meget spændte på elregningen, for lys og lyd måtte have hver sin generator for at kunne følge med. Desuden kommer der nogle ekstraudgifter til jernplader, som vi måtte lægge ud, fordi scenen kørte fast. Om vi skal lave noget reetablering af arealet i den forbindelse, ved vi heller ikke, siger Johnny Gilberg.
 
Det skal lykkes...
 
Både han og Thomas Christiansen tror dog på, at koncerten kommer til at give et fornuftigt tilskud til klubbens ungdomsarbejde.

-Det var også meningen med projektet, ud over at det skulle være et bevis på, at hvis vi i Fredericia virkelig sætter os noget for, så lykkes det også, siger Thomas K. Christiansen.

Fredericia Dagblad 21. august 2006